Zo bespaar je op babyspullen

Hoe lang is jouw verlanglijstje met babyspullen? Breekt het zweet je al uit als je denkt aan de kostprijs van al dat moois? Geen paniek! Vraag je Startbedrag of Kraamgeld op tijd aan, en ga aan de slag met onze tips om te besparen.
Maak een lijstje, plan en budgetteer

Maak een lijstje, plan en budgetteer

Slaan je hormonen helemaal tilt als je schattige babykleding ziet? En heb je moeite je nestdrang te negeren bij die mooie, maar veel te dure kindermeubelen? Dat is perfect normaal. Maar probeer toch de drang om iets meteen nieuw te kopen te weerstaan. Maak op voorhand een lijstje met alles wat je nodig hebt. Overloop het lijstje met andere ouders en vink samen met hen aan wat je écht nodig hebt. Vergelijk daarna de prijzen en probeer per onderdeel in te schatten hoeveel je wil uitgeven.

Zweer bij tweedehands

Zweer bij tweedehands

Baby’s groeien als kool. Dat betekent dat ze, voor je het weet, te groot zijn voor die mooie kleertjes of dat ze veel te snel niet meer geïnteresseerd zijn in die mobiel. Dat betekent ook dat die spullen geen tijd hebben om te verslijten. Klop met je lijstje aan bij familie en vrienden. Misschien hebben zij spullen die je kan lenen?

  • Of ga naar de tweedehandsbeurzen die de Gezinsbond organiseert. Er vindt ongetwijfeld een in jouw regio plaats. Spring eens binnen in de Kringwinkel in jouw buurt. Daar vind je vaak ook een groot aanbod aan baby- en kinderkleertjes en andere spullen in goede staat. Ook online vind je heel wat spullen op zoek naar een tweede leven, denk maar aan tweedehands.be of de ontelbare Facebook- en Instagramgroepen.
  • Babyspullen lenen kan je dankzij de Babytheek, een bibliotheek voor babyspullen.
  • Zelfs kinderfietsen, die zeker in het begin amper een paar maanden meegaan, kan je gewoon in een bibliotheek lenen via bijvoorbeeld Op Wielekes
  • Wist je trouwens dat je een geboortelijst kan aanleggen met herbruikte kinderspullen? Dat kan bijvoorbeeld bij Mic Mac Minuscule.

Kindje op komst? Mis niets dankzij onze tips!

Wist je dat… we onze niets-te-missen-mailing versturen op het ritme van jouw zwangerschap? Zo ontvang jij de juiste tips, exact op het moment dat je ze nodig hebt! Schrijf je hier in op onze maandelijkse niets-te-missen-mailing.

Ik schrijf mij in

Al haar hele leven is Ellen Boone, fan van tweedehandskleding. Vroeger spendeerde ze uren op de zolder van haar oma en haar tantes, op zoek naar schatten. Nu is ze zwanger van haar derde kindje en snuistert ze in tweedehandswinkels naar kleren. Ellen: “Babykleren zijn vaak erg duur. Maar tweedehands zijn ze echt nog in perfecte staat. Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar pareltjes op rommelmarkten of online via de app Vinted. Het is goedkoper, ecologisch én uniek.”

DIY: wat maak je zelf?

DIY: wat maak je zelf?

Heb je twee rechterhanden? Dan heb je geluk en kan je meteen aan de slag om zélf kinderkleren te naaien. Als je ze zelf maakt, kan je heel wat geld besparen. Bovendien bestaan er oneindig veel leuke stofjes. Kijk maar eens naar de stoffen van De Stoffenkamer. Saaie stofjes kan je trouwens altijd pimpen met strijkappllicaties, zoals deze van Petit Pourri of van Eva Mouton. Ben je niet handig? Dan is het nu het moment om die linkerhanden om te scholen. De Naaitafel  biedt bijvoorbeeld gratis online lessen aan. Fibre Mood last zelfs een tweewekelijkse afspraak in om online gezellig samen te naaien.

Niet alleen kleren kan je zelf maken, ook om je kinderkamer te decoreren kan je je handen uit de mouwen steken. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Zelfs de meubels en accessoires van Ikea tover je makkelijk om tot mooie en originele pronkstukken. Hoe je dat doet? Kijk hier maar!

Kinderspullen van topkwaliteit kunnen dus ook goedkoop zijn.

Met het Kraamgeld of Startbedrag kan je jouw verzameling kinderspullen alvast beginnen. 

Vraag nu je Kraamgeld of Startbedrag aan