Groeipakket - Kinderbijslag - Kindergeld

Groeipakket: de Kinderbijslag in Vlaanderen

Alle kinderen in Vlaanderen hebben er recht op een Groeipakket. Bij KidsLife ben je zeker dat je Kinderbijslag of Kindergeld in de vorm van het vernieuwde Groeipakket altijd stipt uitbetaald wordt. En we helpen je ook bij het verkrijgen van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft.

Wat is het Groeipakket?

Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, is de verzamelnaam voor verschillende premies en toeslagen voor jouw kind:

  • Startbedrag, het vroegere Kraamgeld: eenmalige premie van 1190,68 Euro voor elk kind die in Vlaanderen geboren wordt.
  • Basisbedrag: Een vast maandelijks bedrag. Het bedrag hangt af van de geboortedatum en de gezinssituatie.
  • Participatietoeslagen: verzamelnaam voor de Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en Schooltoeslag
  • Sociale toeslagen: extra maandelijkse toeslag voor gezinnen met een laag inkomen.
  • Schoolbonus: jaarlijkse toeslag in augustus voor elk kind.
  • Zorgtoeslagen: maandelijkse toeslagen aangepast naar de situatie van jouw kind.Dit kan gaan om de wezentoeslag, toeslag voor kinderen met een beperking en een pleegzorgtoeslag.

Groeipakket aanvragen bij KidsLife?

Goed idee! KidsLife zorgt ervoor dat je maximaal krijgt waarop je recht hebt. Doe vandaag nog een aanvraag en ontvang jouw Groeipakket van KidsLife.

Groeipakket aanvragen

Ontdek waar je recht op hebt!

Wil je graag zelf berekenen hoeveel Groeipakket je maandelijks gaat ontvangen? Maak dan gebruik van onze handige online tool

Bereken zelf

Alles wat je wil weten over het Groeipakket in Vlaanderen

Mijn Groeipakket opvolgen via My KidsLife

Ontvang je Groeipakket van KidsLife? Dan kan je jouw dossier volledig online bekijken en beheren via My KidsLife. De beveiligde omgeving My KidsLife verzamelt alle informatie over jouw situatie.

Ontdek My KidsLife

Uitbetaling van het Groeipakket

Het basisbedrag, aangevuld met de eventuele zorgtoeslagen en sociale toeslag, ontvang je altijd ten laatste de 8ste van de maand.

Het Startbedrag en de verschillende participatietoeslagen ontvang je tussentijds.

Bekijk hier de volledige betaalkalender

Bedragen van het Groeipakket

Het maandelijkse basisbedrag bedraagt 171,49 Euro voor elk kind geboren vanaf 01/01/2019. in de meeste situaties blijven kinderen geboren vóór 2019 hetzelfde maandelijks bedrag ontvangen als vroeger. Hier ontvangt het jongste kind 98,71 Euro, het 2de jongste kind 182,64 Euro en de oudste kinderen 259,49 Euro.

Je kan ook recht hebben op bijkomende toeslagen. Alle verschillende mogelijkheden kan je hier terugvinden.

Verhoogd Groeipakket

Waarom kiezen voor KidsLife?

Tevredenheid

Tevredenheid

Onze klanten geven ons een score van 4 op 5.

Expertise

Expertise

We zorgen elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling aan meer dan 400 000 kinderen in België

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Onze KidsLife-adviseurs in jouw buurt zijn makkelijk bereikbaar, ook over de middag kun je telefonisch contact opnemen. En via My KidsLife is jouw dossier 24u/24u online beschikbaar.

My KidsLife

Specifieke Situaties

Zit je in een specifieke situatie. Of is er een wijziging in het gezin? Dat kan invloed hebben op jouw Groeipakket. Bekijk hier de verschillende situaties.

Verschillende situaties in jouw gezin

Specifieke situaties voor jouw kind

Veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Kinderen die verblijven in een pleeggezin hebben ook recht op Kinderbijslag of Groeipakket. De uitbetaling hiervan gebeurt aan de pleegouders of aan de persoon die als ontvanger werd aangeduid door de plaatsende overheid.

Indien je kind in een pleeggezin verblijft, en het gaat om een perspectiefzoekende (niet-perspectiefbiedende) plaatsing, kan je een pleegzorgtoeslag ontvangen. Indien dit het geval is, zal KidsLife  automatisch het noodzakelijke doen om dit maandelijks op jouw rekening te kunnen storten. 

Het basisbedrag dat je ontvangt per kind hangt af van de leeftijd van je kind en de regio waarin je woont (Vlaanderen, Brussel of Wallonië).

Ontdek hier de basisbedragen per regio

Daarnaast kunnen op basis van je gezins- en/of financiële situatie bepaalde toeslagen worden toegekend.

Lees hier alles over de soorten toeslagen en supplementen

Ook als jouw gezin niet in België woont kan er een recht zijn op Belgische Kinderbijslag of Groeipakket indien een ouder/werkelijke opvoeder werkt of andere rechtgevende prestaties heeft in België.

KidsLife Kinderbijslagfonds onderzoekt het recht na jouw aanvraag.

Ben je zwanger of kindje op komst? 

Proficiat! Vergeet zeker niet om je Kraamgeld of Startbedrag aan te vragen. Na de geboorte van jouw kind krijg je automatisch Groeipakket (als je in Vlaanderen woont) of Kinderbijslag (als je in Brussel of Wallonië woont).

  • Je woont in Vlaanderen: je hebt recht op Groeipakket vanaf de maand van geboorte. 

voorbeeld: Georges is geboren op 13 maart 2021, er is recht op Groeipakket vanaf maart 2021 en dat wordt betaalt op 8 april 2021. 

 

  • Je woont in Brussel of Wallonië: je hebt recht op Kinderbijslag vanaf de maand volgend op de geboorte.

voorbeeld: Jules is geboren op 24 maart 2021, er is recht op Kinderbijslag vanaf april 2021 en dat wordt betaalt op 8 mei 2021. 

Wil je graag weten hoeveel je maandelijks zal ontvangen van KidsLife? Bereken hier zelf  jouw bedrag

Je bent nieuw in België of doet een eerste aanvraag Kinderbijslag of Groeipakket?

Na jouw aanvraag bij KidsLife gaat jouw KidsLife-adviseur onmiddellijk aan de slag. Vanaf jouw aanvraag gaan wij aan de slag om te onderzoeken hoe we jouw maximaal Kinderbijslag of Groeipakket kunnen toekennen (eventueel met terugwerkende kracht).

Voor dit onderzoek hebben we een aantal specifieke (maar soms ook ingewikkelde) documenten nodig en moeten we meestal ook contact opnemen met buitenlandse instellingen. Dit onderzoek kan dus een tijdje duren, maar we doen er alles aan zodat jij als gezin geen enkel voordeel mist.

Doe hier je aanvraag Groeipakket of Kinderbijslag*

*deed je al een aanvraag Startbedrag of Kraamgeld? Dan moet je geen aanvraag Groeipakket of Kinderbijslag indienen. Dit ontvang je automatisch na de geboorte van je kind. 

Sluit je aan bij KidsLife

Wil je het maximum uit je Groeipakket halen? Kies dan voor KidsLife als uitbetaler.

Wij zorgen ervoor dat je geen enkel voordeel meer mist.

Ik kies voor KidsLife