Mijn situatie

Een geboorte, adoptie, kinderen die afstuderen, …Wij staan altijd klaar met handige informatie & inspiratie voor jou en je kind. Zo worden sleutelmomenten de leukste momenten. Wat is jouw situatie?

Ik wil zwanger worden

De kogel is door de kerk: je begint aan een gezinnetje. Of je breidt je kroost nog wat uit. Alleszins, je wil zo snel mogelijk (weer) een kleine spruit verwelkomen. En eens je je zinnen erop hebt gezet, kan het niet snel genoeg gaan. Plan baby: start!

Ik wil zwanger worden

Ik ben zwanger

Je bent zwanger! Proficiat! KidsLife is er al graag vanaf het prille begin met deze handige tips. Zo mis je geen enkel voordeel tijdens het project baby.

Ik ben zwanger

Mijn baby is geboren

Proficiat met de geboorte! Geniet alvast van de eerste momenten. Naast het printen van geboortekaartjes kan het zijn dat je to-dolijstje al behoorlijk vol staat. We zorgen voor een handige checklist zodat je niets vergeet en vooral geen enkel voordeel moet missen.

Mijn baby is geboren

Ik ben nieuw in België

Welkom in België! Er staan waarschijnlijk een ganse hoop taken op jouw to-do lijst. Wij bij KidsLife helpen je alvast een handje met het geven van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft.

Nieuw in België: waar heb ik recht op

Ik ga een kindje adopteren

Een kindje adopteren verandert je hele leven. Net zoals wanneer er een baby geboren wordt. Als je een kindje adopteert, heb je recht op een financiële tegemoetkoming de Adoptiepremie.

Ik ga een kindje adopteren

Starten in Kinderopvang

Wanneer je jouw kindje naar een Nederlandstalige kinderopvang in Vlaanderen of Brussel-hoofdstad brengt, waar je bovendien niet betaalt op basis van jouw inkomen, dan kan je genieten van een Kinderopvangtoeslag.

Starten in de Kinderopvang

Mijn kind gaat naar de Kleuterschool

Alle 3-jarige kleuters die tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs en kinderen van 4 jaar die ingeschreven blijven en voldoende aanwezig zijn op school ontvangen een toeslag: de Kleutertoeslag

Mijn kind gaat naar kleuterschool

Mijn kind gaat (voor het eerst) naar school

Financieel kan de eerste schooldag een gat in de gezinsbegroting slaan. Gelukkig hebben wij een aantal makkelijke budget tips en premies voor de eerste schooldag.

Mijn kind gaat (voor het eerst) naar school

Ik ga verhuizen

Verhuizen binnen België? Naar een andere regio? Of naar het buitenland? Bekijk hier de impact voor de betaling van jouw Kinderbijslag en Groeipakket. 

Ik ga verhuizen: wat met mijn Kinderbijslag & Groeipakket?

Mijn kind is meerderjarig: alle mogelijke situaties

Hoe zit het dan met het kindergeld? Hoe lang heb je nog recht op het Groeipakket of de Kinderbijslag? We zetten alle situaties voor de meerderjarige jongere op een rij!

Mijn kind is meerderjarig: alle mogelijke situaties

Mijn inkomen is gedaald

Deeltijds werken, werkloos of ziekte? Het heeft allemaal een impact op jouw gezinsbudget. Gelukkig zijn er in sommige situaties een aantal andere financiële voordelen om het verlies te compenseren. KidsLife zorgt er alvast voor dat je geen enkel voordeel moet missen.

Waar heb ik (eventueel) recht op

Mijn kind is afgestudeerd

Gaat jouw zoon of dochter niet langer onderwijs volgen? Dan worden ze voor de Kinderbijslag en Groeipakket schoolverlaters. Stoppen met studeren, afstuderen of beginnen met een eerste job, mogelijk hebben ze nog recht op Kinderbijslag en Groeipakket.

Mijn kind is afgestudeerd

Scheiding en co-ouderschap

Als ouders uit elkaar gaan, brengt dit vaak grote emotionele en praktische veranderingen mee voor de ouders en de kinderen. Een scheiding kan ook een invloed hebben op de uitbetaling van de Kinderbijslag. Moet je zelf iets in orde brengen? Wie ontvangt verder de Kinderbijslag? Ontvang je als alleenstaande moeder of vader iets extra?

Co-Ouderschap

Mijn kind gaat alleen wonen

Ooit gebeurt het, je kind verlaat het ouderlijke nest om in zijn of haar eigen stekje te gaan wonen. Er moet heel wat geregeld worden bij een verhuis, maar hieronder leggen we je alvast uit wat de gevolgen zijn voor de Kinderbijslag.

Mijn kind gaat alleen wonen

Wonen en/of werken in het buitenland

Woon je in België en werk je in het buitenland? Of woon je in het buitenland terwijl je in België werkt? Ben je helemaal nieuw in België en je wil voor de eerste keer de Kinderbijslag of het Groeipakket aanvragen? KidsLife helpt en begeleidt je graag! We leggen hieronder de verschillende situaties uit en vertellen je wat je precies moet doen zodat je niks mist van waar je recht op hebt!

Alle buitenlandse situaties

Ik word pleegouder

Aangezien de zorg en de kosten voor een pleegkindje op jouw schouders vallen, ontvang je als pleegouder het volledige basisbedrag, eventueel verhoogd met zorgtoeslagen en sociale toeslag voor jouw pleegkind...

Ik word pleegouder

Mijn kind heeft extra zorgen nodig

Een kind die langdurig ziek is of meer begeleiding vraagt omwille van een aandoening, beperking of een handicap? Dan zijn er een aantal voordelen waarop je recht kan hebben.

Bekijk alle voordelen

Ik ben gastgezin voor Oekraïens gezin

Oekraïense gezinnen kunnen recht hebben op Groeipakket of Kinderbijslag. Wat moeten ze daarvoor in orde brengen? Heeft het een impact op je eigen Kinderbijslag als je een Oekraïens gezin opvangt? We leggen het graag allemaal voor je uit.

Gastgezin voor Oekraïners

 

Mijn kind gaat naar het buitenland

Slaat je kind z’n vleugels uit? Gaat het een jaartje studeren in het buitenland? Of brengt het de zomervakantie door bij familie overzee? Ook dan heb je in de meeste gevallen nog altijd recht op het Groeipakket of Kinderbijslag.

Mijn kind gaat naar het buitenland

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op