5 jaar KidsLife

Dit jaar bestaat KidsLife, jouw Uitbetaler Groeipakket, 5 jaar! Tijd om even terug te blikken! Op 1 januari 2019 werd de kinderbijslag in Vlaanderen volledig hervormd. De term 'kinderbijslag' werd vervangen door 'Groeipakket'. Maar niet alleen de naam wijzigde. Ouders hebben sinds dan ook de vrijheid om zelf hun uitbetaler van het Groeipakket te kiezen. Een hele uitdaging! Lees hieronder meer over het ontstaan van KidsLife.

De geboorte van KidsLife in 2019

Van de 7 takken van de sociale zekerheid in België wordt de tak kinderbijslag geregionaliseerd en in Vlaanderen omgevormd tot het 'Groeipakket'. Dat jaar werd KidsLife geboren onder het toeziend oog van zijn trotse ouders: GROUP S, Liantis en Easypay Group. Drie Belgische sociale secretariaten, die hun diensten voor kinderbijslag hebben gebundeld. 

Een race om de gezinnen betalingszekerheid te bieden

Een race om de gezinnen betalingszekerheid te bieden

In 2019 was de eerste stap het op elkaar afstemmen van de procedures van de verschillende teams en IT-programma's. Een avontuur en een hele uitdaging: je Groeipakket op tijd en correct kunnen betalen. Gelukkig waren alle medewerkers van het nieuwe bedrijf al verenigd door dezelfde toewijding. Deskundigheid en integriteit zijn essentieel in onze branche. Want het zijn onze medewerkers die de regels van de gewesten op de voet opvolgen om de betaalde bedragen te berekenen. (Mensen, geen programma's!) Het creëren van een klimaat van vertrouwen was dan ook cruciaal in de opstart van KidsLife.  

Als ik terugdenk aan die periode, dan was het gekkenwerk! We hebben alles gegeven om op tijd klaar te zijn, met onze nieuwe collega's, programma's, databases... en op 8 februari 2019 konden we de kinderbijslag uitbetalen van 410.000 kinderen in België.

VAN TRUONG SON HONG, CEO

Zorg voor een eigen identiteit wanneer elk uitbetaler hetzelfde doet

De regionalisering van 2019 heeft geleid tot een bijna identieke vijfling: 5 uitbetalers Groeipakket per gewest, die dezelfde bedragen volgens dezelfde criteria uitkeren. Met enkele verschillen in basisbenaderingen: zo is KidsLife de enige nationale uitbetaler die volledig autonoom werkzaam is. 

Sindsdien is elk uitbetaler geëvolueerd om een eigen stempel te kunnen drukken. KidsLife is een financieel stabiel bedrijf, fier op zijn menselijke waarden. Het directe contact met onze klanten heeft bijgedragen om dit te ontwikkelen. Bij KidsLife doen we veel inspanningen voor het meten van de klantentevredenheid en deze continu te verbeteren. We vragen onder andere jouw mening na een telefoongesprek. Jouw antwoorden worden door elke teamleider meegenomen om onze aanpak te verbeteren. Ze zijn ook de bron van innovatie. Voor ons is dit nauw verbonden met de kwaliteit van de dienstverlening die we streven te bieden. De mogelijkheid om alle brieven en communicatie 100% digitaal te te ontvangen, is daar het laatste bewijs van! 

De kracht van de ervaring van de regio's, de rijkdom van de diversiteit op nationaal niveau

Vandaag bepalen de regionale overheden hun prioriteiten en kiezen ze hoeveel er wordt betaald om de kinderen uit hun regio het beste te dienen. Ze kijken naar wat kinderen nodig hebben om te kunnen opgroeien, vooral met alle dagelijkse kosten die steeds stijgen. Bij KidsLife zijn onze regionale experten het best geplaatst om de genomen maatregelen te bewaken en toe te passen. 

Daarnaast zorgt het feit dat we een nationaal bedrijf zijn ervoor dat we geld kunnen besparen, dat we kunnen profiteren van de  rijkdom van onze culturele complementariteit en dat we de beste aanpak, die in het veld getest is, in de praktijk kunnen brengen. Onze klanten blij maken met een positieve ervaring, gecombineerd met de rijkdom aan diversiteit is wat we echt belangrijk vinden. Want geen twee gezinnen zijn hetzelfde! Onze drijfveer is om alle gezinnen het maximale te betalen waar ze recht op hebben en om hen zo persoonlijk mogelijk te helpen. 

Lees meer over het Groeipakket

Wat zit er allemaal in het "Groeipakket"? Wat zijn de bedragen en toeslagen? Ontdek hier alles over het Groeipakket. 

Word 100% digitaal: activeer de optie in My KidsLife.

naar My KidsLife

Word klant bij KidsLife

Aansluiten bij KidsLife