Ik ben nieuw in België: waar heb ik recht op?

Welkom in België! Er staan waarschijnlijk een ganse hoop taken op jouw to-do lijst. Wij bij KidsLife helpen je alvast een handje met het geven van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft. Een aanvraag indienen is makkelijk en snel! Onze KidsLife-adviseurs gaan onmiddellijk aan de slag om jouw aanvraag te verwerken.

Wist je dat we deze pagina ook in andere talen beschikbaar hebben? Bekijk het hier.

Vraag nu je Kinderbijslag aan bij KidsLife

Een aanvraag indienen is makkelijk en snel! Onze KidsLife-adviseurs gaan onmiddellijk aan de slag om jouw aanvraag te verwerken.

Kinderbijslag aanvragen in België

Groeipakket en Kinderbijslag: maandelijkse storting voor alle kinderen

Heb je kinderen? Dan ontvang je in België een maandelijks bedrag: de Kinderbijslag of het Groeipakket. Kinderbijslag ontvang je als je in Brussel of Wallonië gaat wonen, Groeipakket is de nieuwe naam voor Kinderbijslag als je in Vlaanderen woont.

Bereken hier hoeveel je gaat ontvangen

Hoe moet ik Groeipakket of Kinderbijslag aanvragen?

Een aanvraag indienen kan makkelijk en snel online.

Vul je liever een papieren versie in? Dat kan ook.

Hulp nodig tijdens het invullen? Maak een afspraak in een van onze kantoren, of neem contact op met een KidsLife-adviseur.

  • Hou zeker de geboortedatum van alle gezinsleden bij de hand. Uiteraard hebben wij ook de namen van je gezin nodig. Heb je al een Belgisch Rijksregisternummer? Dan kan je dit ook al doorgeven. Dit zorgt ervoor dat we je dossier snel kunnen opstarten.
  • Als je vroeger Kinderbijslag kreeg in het buitenland, dan hebben wij de naam en het adres van het bevoegde buitenlandse Kinderbijslagfonds nodig. Wij zullen een bevestiging opvragen bij deze instelling dat zij gestopt zijn met hun betalingen. Heb je zo’n bewijs al in je bezit? Voeg het dan zeker toe aan je aanvraag om tijd te besparen!
  • Tenslotte vragen we het bankrekeningnummer waarop we het Groeipakket of de Kinderbijslag mogen storten. Heb je (nog) geen bankrekening? Geen nood, dan betalen we via circulaire cheque, maar een rekeningnummer is altijd de snelste en veiligste manier van betalen.

Vraag hier jouw Kinderbijslag aan bij KidsLife

Contacteer een KidsLife-adviseur voor al je vragen

Wat is een Kinderbijslagfonds?

Een Kinderbijslagfonds zorgt voor de uitbetaling van toeslagen en premies voor alle Belgische ouders.

Maar wat is dan het verschil tussen:

  • Een mutualiteit en Kinderbijslagfonds

Een mutualiteit of ziekenfonds zorgen voornamelijk voor de tussenkomst bij medische verzorging, uitkeringen tijdens zwangerschap of ziekte. Daarnaast bieden ze meestal ook extra diensten aan zoals thuiszorg of uitlening van medisch materiaal.
Een Kinderbijslagfonds zorgt voor de uitbetaling van verschillende premies en toelagen voor jouw gezin.

  • Verschillende Kinderbijslagfondsen

Elk Kinderbijslagfonds moet dezelfde regels volgen. Je ontvangt dus overal hetzelfde bedrag en ook de uitbetaling gebeurt op hetzelfde moment. Bij KidsLife Kinderbijslagfonds hebben wij experts die zorgen voor een vlotte opvolging van jouw dossier en een snelle uitbetaling. Dankzij onze experten zorgen wij ervoor dat je geen enkel voordeel moet missen.

  • Groeipakket en Kinderbijslag

Groeipakket is de naam voor de nieuwe Kinderbijslag in Vlaanderen, terwijl we in Brussel en Wallonië nog steeds van Kinderbijslag spreken.

Waarom een aanvraag indienen bij KidsLife Kinderbijslagfonds ?

Ondertussen ontvangen al meer dan 400.000 kinderen maandelijks een storting van KidsLife

Ondertussen ontvangen al meer dan 400.000 kinderen maandelijks een storting van KidsLife

Onze gezinnen geven ons gemiddeld een 4/5 over de tevredenheid als Kinderbijslagfonds.

Onze gezinnen geven ons gemiddeld een 4/5 over de tevredenheid als Kinderbijslagfonds.

Onze KidsLife-adviseurs zijn echte experts in alles over Kinderbijslag & Groeipakket.

Onze KidsLife-adviseurs zijn echte experts in alles over Kinderbijslag & Groeipakket.

Een aanvraag indienen is makkelijk en snel online te doen

Een aanvraag indienen is makkelijk en snel online te doen

Via My KidsLife heb je 24/24 toegang tot jouw online dossier.

Via My KidsLife heb je 24/24 toegang tot jouw online dossier.

Vanaf wanneer heb ik recht op Belgische Kinderbijslag?

Je kan een aanvraag indienen voor Kinderbijslag en Groeipakket en dan onderzoeken wij automatisch het recht op beide gezinsbijslagen met 5 jaar terugwerkende kracht.

Opgelet: de voorwaarde om recht te kunnen hebben vóór 01/01/2019 is een professionele activiteit* in België. Het is dus perfect mogelijk dat je recht hebt op de Kinderbijslag of Groeipakket vanaf 01/01/2019, maar niet op Kinderbijslag voor de periode daarvoor.

Wil je graag meer informatie over jouw specifieke situatie, neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur.

*een professionele activiteit in België is bijvoorbeeld: werken als loontrekkende of zelfstandige, een werkloosheidsuitkering ontvangen of een ziekte-uitkering ontvangen (geen volledige lijst)

Wonen (niet alle) kinderen in België? Of werkt een van de ouders nog in het buitenland?
Voor elke situatie gelden verschillende regels. Bekijk hier alle mogelijke situaties:

 

Buitenlandse situaties Kinderbijslag

Welke toeslagen en premies zitten er in de Belgische Kinderbijslag & Groeipakket?

Naast de maandelijkse betaling van het basisbedrag, zijn er ook andere toeslagen en premies. Welke je ontvangt hangt af van de woonplaats van het gezin.
Je ontvangt deze toeslagen automatisch als je een aanvraag Kinderbijslag of Groeipakket deed bij KidsLife. We zorgen namelijk altijd dat je het maximum ontvangt van waarop je recht hebt.

Ontvang je nog geen Kinderbijslag of Groeipakket in België? Doe dan snel de aanvraag! Zo mis je geen enkel voordeel meer. Jouw KidsLife-adviseur gaat aan de slag om jouw aanvraag zo snel mogelijk te behandelen.

Kinderbijslag aanvragen
Hoe een parentale burn-out voorkomen?

Hoe een parentale burn-out voorkomen?

Parentale burn-out staat ook bekend als het ouderlijke uitputtingssyndroom. Het is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt bij ouders. Is het mogelijk om deze situatie van ouderlijke overbelasting te voorkomen in een samenleving die steeds meer van ouders eist? KidsLife is op onderzoek uitgetrokken om duidelijkheid te scheppen over deze problematiek.
naar meer info
Reizen met een Baby: tips voor een stressvrij avontuur!

Reizen met een Baby: tips voor een stressvrij avontuur!

Een reis naar het buitenland met een baby vereist een beetje extra planning. Bereid je goed voor! Het zal je veel stress besparen als je ter plekke bent.
naar meer info
Zakgeld: wanneer en hoeveel?

Zakgeld: wanneer en hoeveel?

Wat is het ideale bedrag per leeftijd? Hoe leer je je kind omgaan met de waarde van geld? Hier vind je enkele tips die jou helpen om weloverwogen beslissingen te nemen.
naar meer info